AFFÄRER GÖRS MELLAN MÄNNISKOR. VI GÖR VÄGEN DIT ENKLARE.

BrainBus, en kunskapsturné om hjärnan

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Brainbus är en mobil mötesplats som turnerar under tre år för att öka svenskarnas kunskap om hjärnan och bidra till att förbättra livet för människor med neurologiska sjukdomar. I utställningen får besökaren göra en kunskapsresa genom underhållande information på digitala plattformar, men också prova på hur hjärnan faktiskt fungerar med minne och perception.

”Vi hoppas att besökaren som har lite eller måttlig kunskap om hjärnan ska lämna utställningen med fler insikter och vad som händer när något blir fel. Vad man själv kan göra för att motverka fördomar och engagera sig”, säger Lotta Sydäng-Melin på Neuroförbundet.

 


INFORMATIONSFILM MED PROJEKTETS HUVUDBUDSKAP

REPORTAGE INFÖR PREMIÄREN AV BRAINBUS-TURNÉN

NEUROFÖRBUNDET FÅR 7 MILJONER AV POSTKODLOTTERIET


RESULTAT FRÅN BRAINBUS FÖRSTA ÅR

k

BrainBus första sommarturné är nu avslutad och det har varit en fantastisk resa! Intresset har varit stort och besökarna många. Kampanjen fick även mycket uppmärksamhet i media med reportage i bl.a Borås Tidning, Sveriges Radio, Östran och Tidningen Ångermanland. Läs mer.

TESTA DITT MINNE & TÄVLA MOT ANDRA!

u

I utställningen kan du testa hur gott minne du har. Du som inte har kunnat besöka BrainBus än kan prova att göra minnestestet här i stället.

BrainBus har många roliga utmaningar. Besök BrainBus webbsajt för att ta del av fler övningar från utställningen.

FÖR MÅNGFALD OCH TOLERANS

i

Brainbus är finansierat av PostkodLotteriet och projektet genomförs i samarbete mellan Neuroförbundet och Parkinsonförbundet

Q4 fick förtroendet som samarbetspartner och ”bussen” är i själva verket en 60 m² utställningstrailer.


FLER KUNDER